Stel jezelf eens voor...
Naam: Pauline de Vries
Functie: consulent zorg WMO
Carrière bij MGD: in 2009 bij MGD gestart.
Wat doe je als consulent zorg WMO?
“WMO staat voor Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Ik ben in mei 2008 begonnen via een uitzendbureau, in een andere functie. Uiteindelijk behaalde ik mijn diploma voor de opleiding Algemene Juridische Zaken bij de Bestuursacademie. Voor mij een reden om te werken bij deze organisatie. Jezelf ontwikkelen is altijd mogelijk. Daarna ben ik als administratief ondersteuner doorgestroomd naar backoffice medewerker voor team Zorg. Ik merkte dat ik het contact met mensen heel leuk vond. Er kwam toen een functie vrij voor het telefoonteam Wegwijs. Daar kwam ik veel meer in contact met WMO en ging ik met collega’s mee naar mensen thuis.
Vanaf 2019 ben ik echt gaan werken als WMO consulent. Ik bezoek mensen thuis om hun situatie te bekijken en om samen te onderzoeken welke hulp het beste bij hen past. Ik werk ook veel samen met zorgaanbieders, andere partners en mijn collega's om passende oplossingen te vinden bij problemen in het dagelijks leven. Wij helpen vooral mensen vanaf 18 jaar. Denk daarbij aan dagbesteding, trapliften of rolstoelen. We helpen ook kinderen als er een woningaanpassing nodig is of ze een vervoersprobleem hebben. Het is dus heel uitgebreid.”
Wat vind je het leukste in je werk?
“Contact met mensen, de dynamiek die je met hen hebt en de bijdrage die je kan leveren aan hun zelfredzaamheid. Dat is waarvoor ik het doe, keer op keer.”
Waar kijk je met trots op terug?
“Dat is toch wel het herschrijven van de werkbeschrijving van de maatschappelijke opvang voor de gemeente Boxtel en Sint-Michielsgestel. Dit is belangrijk op procedureel niveau. Een grote verantwoording voor ons, want door deze beschrijving kunnen we stapje voor stapje kijken waar een bepaalde persoon terecht kan. Op dit moment ben ik ook betrokken bij het project ‘Hartjes in de Wijk’. Dit is een samenwerking tussen mensen en (zorg)organisaties in de wijk. Inwoners kunnen er terecht voor informatie, hulp en om sociale contacten op te bouwen en te onderhouden.”
Verbinden of vernieuwen?
“In ieder geval verbinden. Zeker als je het hebt over preventief zorgen, is het heel belangrijk dat je de juiste mensen aan de juiste organisaties verbindt. Zo’n project 'Hartjes in de Wijk' kan ook alleen maar slagen met de juiste verbindingen onderling. Vernieuwen hoort daar natuurlijk ook bij; om te blijven ontwikkelen, ook persoonlijk. Dit ervaar ik door het volgen van mijn studie Social Work.”
Waarom MijnGemeenteDichtbij?
“De mogelijkheden tot persoonlijke ontwikkeling zijn natuurlijk belangrijk, maar de sfeer en het feit dat het dicht bij huis is, zijn ook zeer aantrekkelijk. Ik woon zelf ook in Boxtel en vind het prettig dat ik mensen, nadat ik ze bezocht heb, later nog eens tegenkom. Het geeft mij het gevoel dat ik een goede verbinding heb. Met mijn werk, en het allerbelangrijkste, de mensen.”